Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul Monitorizarea proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I, Faza I și Faza II

Monitorizarea proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I, Faza I și Faza II

0
0
1,756

La data de 3 aprilie 2019, dl Vitalie Midari, expert national GIZ a efectuat  vizita de monitorizare a lucrărilor de constrcuție din cadrul măsurii investiționale „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-A.I.Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa, Etapa I, Faza I și Faza II”, care presupune construcția apeductului magistral Cahul –Lebedenco, și a rețelelor interioare în satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia.
În cadrul vizitei au participat reprezentanții Consiliului raional Cahul, Primăriei comunei Lebedenco, precum și reprezentanți ai antreprenorului general SRL „PolimerGaz Conducte”.
Reamintim că măsura investițională se implementează de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), în valoare de circa 54 mln lei de către Guvernul Elveției, și incluziv este cofinanțată cu 1,768 mln lei de către comunitățile beneficiare.
Ce ține de faza I a proiectului, și anume construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco, aceasta a fost realizată în proporție de 98%, au fost efectuate lucrările de construcție conform proiectului tehnic de execuție, cum ar fi montarea a 4 pompe în cadrul stației de pompare nr.5, a peste 11 km de țeavă, construcția a 2 rezervoare cu V=800m3 și a altor elemente complementare a sistemului.
În cadrul fazei II ce se referă la construcția rețelelor interioare în satele menționate anterior, au fost efectuate lucrări de construcție conform proiectului tehnic în proporție de 60%, respectiv au fost construite 2 rezervoare de apă cu V=50m3 în satul Lebedenco și 2 rezervoare de apă cu V=503 în satul Ursoaia, totodată au fost montați peste 10 km țeavă, și alte elemente complementare a sistemului.
Această activitate este realizată în cadrul proiectului  „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Uniunea Europeană, Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.