Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul Monitorizarea proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I

Monitorizarea proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I

0
0
2,140

La data de 21 martie 2019, a fost desfășurată vizita de monitorizare a lucrărilor de constrcuție din cadrul în cadrul măsurii investiționale „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-A.I.Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa, Etapa I, Faza I și Faza II”, care presupune construcția apeductului magistral Cahul –Lebedenco, și a rețelelor interioare în satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia. În cadrul vizitei au participat reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională GIZ, Agenției de Dezvoltare Regioanlă Sud, Consiliului raional Cahul, Primăriei comunei Lebedenco, companiei de proiectare SRL „Fluxproiect”, responsabilul tehnic, director al SA Apă-Canal Cahul, precum și reprezentanți ai antreprenorului general SRL „PolimerGaz Conducte”.
Măsura investițională se implementează de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), în valoare de circa 54 mln lei de către Guvernul Elveției, și incluziv este cofinanțată cu 1,768 mln lei de către comunitățile beneficiare.
În cadrul proiectului vor fi construiți 11 km de apeduct magistral, 22 km rețele interioare și respectiv vor fi montate 884 de cămine de vizită care vor asigura conectarea la apeduct a tuturor gospodăriilor din satele menționate.
Această activitate este realizată în cadrul proiectului  „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Uniunea Europeană, Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.