Home Noutăți Modificările ce au fost operate la bugetul raionului Cahul

Modificările ce au fost operate la bugetul raionului Cahul

0
0
1,073

La finele lunii noiembrie au fost aprobate rectificări la bugetul raional Cahul atât la capitolul venituri cât și la cheltuieli.

     Din contul mijloacelor bugetare ale soldului disponibil, transferuri capitale acordate cu destinație specială între bugetele locale de nivelul II  și bugetele locale de nivelul I, au fost alocate 650 mii lei. De aceste transferuri au beneficiat primăriile Taraclia de Salcie, Burlăceni și Doina.

     Astfel, primăriei Taraclia de Salcia i-au fost alocate 150 mii lei pentru achitarea datoriilor creditoare formate în urma efectuării lucrărilor de reparație a acoperișului clădirii primăriei. Primăria satului Burlăceni va beneficia de 150 mii lei pentru lucrări de amenajare a teritoriului adiacent clădirii primăriei și primăria comunei Doina va beneficia de 350 mii lei pentru construcția cazangeriei la Grădinița-creșă din localitate.

     De asemenea, s-au redistribuit alocațiile bugetare aprobate în bugetul raional pe anul 2020, și anume: s-au micșorat alocațiile cu 3982,6 mii lei  de la tabăra de Odihnă pentru copii ”Romantica” din com. Moscovei, Aparatul Direcției generale învățământ și Aparatul președintelui raionului Cahul.  Economiile în cadrul acestor instituții au fost formate ca urmare a evoluției situației epidemiologice și reieșind din faptul că începând cu 22 martie anul curent a fost suspendat procesul educațional, în special la organizarea odihnei de vară a copiilor, la desfășurarea olimpiadelor școlare și a examenelor de absolvire, la asigurarea alimentelor copiilor și elevilor etc. 

     Astfel, s-au repartizat surse financiare în sumă de 2322,8 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal pentru 10 instituțiile de învățământ, iar suma de 1106,9 mii lei s-a alocat pentru dotarea altor 12 instituții de învățământ cu clase pentru calculatoare și instalarea rețelelor funcționale. Astfel, toate instituțiile din raion vor fi dotate cu clase de calculatoare, lucru care va înlesni considerabil procesul de învățământ în condițiile dictate de situația creată de pandemie.

Informația mai detaliată privind modificările operate la bugetul raionului Cahul pe anul 2020, efectuate la finele lunii noiembrie anul curent, le puteți accesa AICI.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.