Home Noutăți Misiunea de evaluare a impactului secetei asupra culturilor agricole și asigurării cu produse alimentare (CFSAM) Moldova 2022

Misiunea de evaluare a impactului secetei asupra culturilor agricole și asigurării cu produse alimentare (CFSAM) Moldova 2022

0
0
302

    La data de 20 octombrie curent, în cadrul Consiliului Raional Cahul, a avut loc o întâlnire cu reprezentați ai Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), la care a  participat dl Nicolae DUNAS, Președintele raionului Cahul, și dl Vasile RARU, șef adjunct al Direcției economie și agricultură a Consiliului Raional.

    Principalul subiect abordat a fost situația actuală a sectorului agricol, dezvoltarea rurală, impactul principalelor șocuri asupra sectorului agricol  urmare a secetei din anul 2022.

    După ședință, echipa de evaluatori, formată din experți ai FAO și reprezentanți ai Direcției economie și agricultură a Consiliului Raional, s-au deplasat în teritoriu pentru evaluarea impactului, amplorii și gradului de intensitate a secetei din acest an asupra culturilor de porumb și floarea soarelui.

    În urma evaluării efectuate de către experții ONU, s-a constatat că rezultatele corespund cu cele prezentate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare de către Direcția economie și agricultură.

    Ulterior, în baza datelor colectate, până la mijlocul lunii noiembrie, vor fi raportate rezultatele și comunicate recomandările experților.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.