Home Noutăți Mesajul Președintelui raionului Cahul de Ziua Națională a Culturii și 171 ani de la nașterea marelui poet Mihai EMINESCU

Mesajul Președintelui raionului Cahul de Ziua Națională a Culturii și 171 ani de la nașterea marelui poet Mihai EMINESCU

0
0
1,030

     Celebrarea Zilei Culturii Naționale pe 15 ianuarie, instituită prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 74 din 12 aprilie 2012, dedicată zilei de naștere a marelui poet Mihai EMINESCU, personalitate care definește valorile esențiale ale culturii naționale, este omagiul pe care îl aducem geniului eminescian și semnificației în recunoașterea creației literare printre valorile importante ale culturii universale. Actuală și astăzi, opera lui Eminescu ne determină să nu pierdem legătura cu adevăratele ei valori.      

     Ziua Națională a Culturii este un bun prilej de a menționa rolul oamenilor, care s-au dedicat educației și artelor, tuturor celor care prin prestația sa zilnică promovează frumosul. Le mulțumim pentru dăruire, inspirație și rezistență, dorindu-le mult succes în importanta activitate pe care o desfășoară.

     Cultura este cea care a lărgit orizontul omului de a înțelege și a depăși bariere ridicate  de temeri sau prejudecăți și a stat mereu în avangarda luptei pentru libertatea spiritului. Pentru că popoarele dăinuie atât cât rămâne vie cultura lor.

Cu respect,  

Marcel CENUȘA, 
Președintele Raionului Cahul

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.