Home Noutăți Mesajul Președintelui raionului Cahul cu prilejul Zilei Drapelului și Stemei de Stat

Mesajul Președintelui raionului Cahul cu prilejul Zilei Drapelului și Stemei de Stat

0
0
1,130

Ziua de 27 aprilie reprezintă pentru toți cetățenii Republicii Moldova  Ziua Drapelului și Stemei de Stat,  prilej de a onora stindardul național și întreaga noastră  istorie. Ziua Tricolorului e momentul omagial care ne sintetizeaza istoria, ne sintetizeaza perspectivele într-o lume tot mai dificila. 

Pe Drapelul Național sunt însemnate, în mod simbolic, toate etapele majore parcurse de țara noastră, de la marile schimbări politice, la cele economice și sociale. Semnificația Tricolorului s-a îmbogățit cu fiecare moment istoric crucial din formarea și consolidarea statului Republicii Moldova modern, precum și cu valoarea dăruirii și sacrificiului celor care și-au pus viața în slujba idealului național.

Cetățenii noștri au un profund sentiment de mândrie când văd drapelul arborat acasă, cât și în exteriorul granițelor, sau cu ocazia competițiilor sportive, ca semn al unității și coeziunii naționale, al iubirii de neam, al onoarei și gloriei.

Astăzi, Tricolorul este simbolul unui stat modern și democratic care ne-a însoțit în toate momentele dificile, de glorie și de amărăciune.

Ne revine tuturor datoria morală de a cultiva pentru generațiile viitoare conștiința apartenenței la țară, la valorile autohtone și de a aduce propria contribuție la apărarea unității, suveranității și independenței patriei.

La mulți ani Drapelului  și Stemei de Stat a Republicii Moldova!

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.