Home Noutăți Mesajul Președintelui Raionului Cahul, cu prilejul începerii noului an școlar

Mesajul Președintelui Raionului Cahul, cu prilejul începerii noului an școlar

0
0
1,201

Cuvântul «școală» are diverse semnificații și stârnește, cum știm, o diversitate de emoții. Dar școala nu ar trebui să însemne niciodată doar o simplă clădire, chit că și ea contează. Este o comunitate de prieteni sau de colegi, este locul unde copiii își încep drumul spre maturitate, ghidați și îndrumați de dascălii lor.
Începutul anului de învățământ 2020-2021 este altfel față de cum suntem obișnuiți și este o adevărată provocare atât pentru elevi cât și pentru corpul didactic, deaceea este important să fim toleranți și să avem încredere în instituțiile statului pentru a depăși cu bine situația create de virusul care ne a dat peste cap întregul sistem , inlusiv de învățământ.
Cu toate aceste momente dificile, scoala are nevoie de creativitate, inovație și initiativă pentru ca elevii noștri să reușească.
Doresc elevilor, care s-au îndreptat spre sălile de clasă, mult entuziasm, curiozitate și putere de muncă. Ceea ce învațati acum vă va fi de folos în carierele pe care vi le veți alege, dar vă determina, în același timp, și modul în care țara va face față provocarilor unei lumi aflate într-o continua transformare.
Educatorii, invatatorii si profesorii, prin devotamentul lor la clasa, sunt cei care pot asigura crearea unui învatamant de calitate, menit să raspundă nevoilor elevilor și exigentelor societații în care trăim. Dăruirea cadrelor didactice la clasă nu este suficientă fără implicarea fiecaruia. Cooperarea cu parinții în urmărirea activității elevilor, deschiderea comunităților locale către problemele școlii, dar și susținerea venită din partea societații civile sunt tot atâtea moduri prin care putem sprijini impreună performanță și modernizarea școlilor.

Un bun început de An școlar!

Cu respect,

Marcel CENUȘA, 
Președintele Raionului Cahul

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.