În 1948, cu prilejul primei întruniri globale dedicată sănătăţii şi găzduită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. La această dată a intrat în vigoare Convenţia OMS. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este o instituţie specializată a Naţiunilor Unite care a fost creată la 22 iulie 1946, cu sediul la Geneva. Ziua mondială a sănătăţii a fost marcată pentru prima dată în 1950.
Autoritățile administrației publice trebuie să depună tot efortul pentru ca în fruntea proceselor de luare a deciziilor în comunitate, să fie crearea condiţiilor de viaţă şi de muncă, care să conducă la o sănătate mai bună a oamenilor.
În anul 2021, tematica Zilei Mondiale a Sănătății este „Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”. În contextul actual, al pandemiei de COVID-19, medicii, asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii se află în prima linie oferind îngrijiri şi tratament de calitate.
Ziua mondială a sănătății constituie un prilej de recunoștință și încurajare tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății, care gestionează cu curaj această situație de criză pandemică și datorită cărora putem avea speranță în ziua de mâine.
Vă mulțumim pentru efort, responsabilitate și devotament necondiționat!
Totodată, venim cu urări de sănătate pentru întreaga populație, dar și cu un apel la acțiune!
Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să conștientizăm rolul și aportul personalului medical pentru siguranța vieții noastre, de aceea, este necesar să ne consolidăm eforturile și să conștientizăm adevărata valoarea supremă a omului – sănătatea, respectând cu strictețe recomandările medicilor!
Doar solidarizându-ne, putem ieși învingători, pentru binele nostru, al tuturor!
Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi!
Cu profund respect,
Marcel CENUȘA,
Președintele raionului Cahul