Home Noutăți Mesaj de felicitare al Președintelui raionului Cahul pentru dl Dmitrii PARMACLI, Cetățean de Onoare al raionului, cu prilejul aniversării jubileului de 80 ani!

Mesaj de felicitare al Președintelui raionului Cahul pentru dl Dmitrii PARMACLI, Cetățean de Onoare al raionului, cu prilejul aniversării jubileului de 80 ani!

0
0
976

Stimate, dle Dmitrii PARMACLI, doctor habilitat, profesor universitar, Cetăţean de Onoare al raionului Cahul,

Cu prilejul celei de-a 80-a aniversare Consiliul Raional Cahul, îşi exprimă onoarea şi transmite sincere felicitări şi urări de bine pentru muncă depusă cu abnegație, educația mai multor generații și întregul aport adus raionului Cahul și Republicii Moldova.

Peste 50 de ani de activitate de cercetare şi pedagogie în care s-a elaborat mai multe recomandări metodice, ghiduri şi materiale didactice etc., autor a peste 250 de publicaţii (articole şi lucrări științifice publicate în ţară şi străinătate), dintre care 11 monografii publicate nu doar în Republica Moldova ci şi în Rusia şi Ucraina. În acelaşi timp 6 cărţi şi volume publicate în calitate de autor/co autor, dintre care 4 apărute în străinătate (Rusia, Kirghizia, Ucraina, Kazahstan). A participat activ la peste 30 de conferinţe, simpozioane ştiinţifice atât din Republica Moldova cât şi în străinătate.

Drept recunoştinţă pentru calitățile în domeniile ştiinţifice şi didactice dea lungul anilor i-au fost decernate mai multor premii şi distincții de stat, și anume Medalia „Meritul Civic”, „Ordinul de Onoare”, „Ordinul drapelului roşu de muncă”, Doctor Honoris Causa, nume înscris în Galeria de onoare a personalităţilor de excepţie din domeniul economic.

Conform deciziei consiliului raional Cahul nr. 05/25-IV din 11.10.2018, Domnului Dmitri Parmacli ia fost oferit titlul de Cetățean de Onoare al raionului Cahul.

Din numele Consiliului Raional și al meu personal, Vă dorim multă sănătate, să fiți mereu înconjurat de oameni buni și să aveți în continuare realizări cât mai frumoase! La mulți ani!

 

Cu profund respect,

Marcel CENUȘA,
Președintele Raionului Cahul

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.