Home Noutăți Membrii Comisiei Teritoriale pentru Recensământul Populației și Locuințelor din raionul Cahul s-au întrunit în ședință

Membrii Comisiei Teritoriale pentru Recensământul Populației și Locuințelor din raionul Cahul s-au întrunit în ședință

0
0
211

     Astăzi, 12 iunie 2024, a avut loc ședința Comisiei Teritoriale pentru Recensământul Populației și Locuințelor din raionul Cahul, convocată în vederea analizării procesului de recenzare în raionul Cahul. Întrunirea s-a desfășurat în incinta Consiliului raional Cahul și a fost prezidată de președintele Comisiei teritoriale, domnul Pavel GROZA.

    În cadrul ședinței, au fost prezentate informații cu privire la acțiunile desfășurate privind comunicarea și promovarea recensământului populației și locuințelor; privind procesul de realizare a lucrărilor de recenzare în raionul Cahul și privind spațiile colective de locuit. De asemenea, s-a discutat problema persoanelor care refuză să participe la recensământ și a studenților, care sunt în perioada sesiunii de vară și se află în afara reședinței temporare în momentul recenzării. În acest sens, s-a propus implicarea mai activă a liderilor locali, inclusiv a primarilor, pentru intensificarea lucrărilor și finalizarea cu succes a procesului de recenzare în teren.

     Astfel, pe marginea celor discutate, a fost emisă Decizia nr.2 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor (RPL) în raionul Cahul.

     Recensământul populației și locuințelor (RPL), este o acțiune națională ce se desfășoară  o dată la 10 ani. Scopul acestuia este obținerea datelor statistice privind populația și locuințele țării, iar participarea la recensământ este obligatorie conform Legii nr. 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor. Recenzarea este nu doar o obligație legală, ci și una civică, contribuind la înțelegerea comunității și la dezvoltarea proiectelor locale și naționale.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.