Astăzi, 27 septembrie 2018, în incinta Consiliului raional Cahul, Institutul de Reforme Penale în parteneriat cu UNICEF Moldova a desfășurat o masă rotundă cu privire la extinderea mecanismului local de referire a copiilor în conflict cu legea și a celor sub vârsta răspunderii penale.
În acest sens, la nivel local, este creat un grup resursă de lucru format din judecători, procurori, reprezentanți ai inspectoratelor de poliție, inspectoratului de probațiune, asistenți sociali, avocați, psihopedagogi, medici, reprezentanți ai societații civile locale.
Scopul principal al mecanismului este coordonarea și unificarea acțiunilor tuturor instituțiilor și organizațiilor implicate în vederea asigurarii respectării drepturilor copilului, aplicarea unor modalități eficiente de referire la serviciile sociale din comunitate, reducerii comportamentului delincvent și deviant în rândul copiilor.
Această activitate este organizată în cadrul proiectului „Asigurarea unei intervenții prompte în cazul copiilor în conflict cu legea prin măsuri de prevenire si colaborare intersectorială în 5 raioane ale țării”, implementat de Institutul de Reforme Penale (IRP), în parteneriat cu UNICEF Moldova