Home Noutăți „Mărțișor – 2019” la Cahul

„Mărțișor – 2019” la Cahul

0
0
2,679

A devenit deja o bună tradiție ca, la 1 martie, în prima zi de primăvară, toți iubitorii de frumos și de folclor de la Cahul, să se întrunească pentru a deschide Festivalul de Muzică „Mărțișor – 2019”.

Astfel, începând cu orele dimineții și pe parcursul zilei de 1 martie au fost prezentate mai multe expoziții cu tematică de primăvară. Cei prezenți la festival, au avut posibilitatea să admire expoziția de mărțișoare „Un mărțișor în dar pentru tine”, confecționate din cele mai diverse materiale și modele inedite de către elevii instituțiilor de învățământ, centrelor de creație și centrelor sociale din raion, grație susținerii Consulatului General al României la Cahul, Episcopiei Basarabiei de Sud și Direcției Generale Învățământ.

Lucrări deosebite au prezentat și elevii Școlii de arte plastice pentru copii în cadrul expoziției „Buchet de primăvară”, iar pictorul Pavel Cornogolub a prezentat un Vernisaj de artă plastică.

Seara, colectivele „Iuventa”, „Izvorașul”, „Nufărul”, „Bobocelul”, elevii Școlii de arte „M.Cibotari” și elevii Studioului Teatral „Masca” a Palatului de Cutlură „N.Botgros” au bucurat, în cadrul unui concert susținut, inimile zecilor de spectatori, care au venit să-și vadă copiii pe scenă, dar și să se odihnească.


Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.