Home Noutăți Magie și bucurie la Consiliul raional Cahul- copiii au împodobit tradiționalul brad de Crăciun

Magie și bucurie la Consiliul raional Cahul- copiii au împodobit tradiționalul brad de Crăciun

0
0
551

    Cu entuziasm și zâmbete pline de nerăbdare, copii veniți din diverse instituții la Consiliul raional Cahul au dat start oficial sezonului de iarnă, participând activ la ceremonia de împodobire a bradului de Crăciun organizată de către Secția Cultură și Centrul de Tineret al Consiliului Raional.

    Într-o atmosferă deosebită, copiii s-au adunat la parterul instituției, unde un brad aștepta să fie transformat într-o operă de artă colectivă. Participanții au primit mici globuri și ornamente colorate, gata să aducă strălucire și culoare bradului de Crăciun, care, sub privirile pline de bucurie ale celor mici a devenit rapid o frumusețe de sărbători, reflectând diversitatea și creativitatea comunității. Ornamente strălucitoare, jucării argintii și steluțe făcute de mâinile lor au fost atent agățate pe crengile bradului, transformându-l într-un simbol viu al sărbătorilor de iarnă.

    Momentul cu adevărat special al evenimentului a fost când copiii au dansat, s-au ținut de mână în jocuri, au cântat și recitat poezii, cât și au fost invitați să-și pună dorințe pentru noul an. Într-un spirit de bucurie și inocență, aceștia și-au setat dorințele. De la dorințe simple, cum ar fi zăpadă abundentă pentru a construi oameni de zăpadă și a se da cu sania, la vise mai mari și speranțe pentru un an plin de reușite școlare sau pentru sănătatea familiei, bradul a devenit un simbol încărcat de emoții și dorințe pentru toată comunitatea. Drept răsplată a muncii lor depuse cu multă grijă și sârguință, copiilor li s-au înmânat daruri pe care le-au primit sfioși și cu recunoștință.

    Prezent la eveniment, domnul Nicolae DUNAS, președintele raionului Cahul, și-a exprimat recunoștința față de participarea copiilor la acest eveniment, i-a felicitat cu prima zi de iarnă,  subliniind semnificația sărbătorilor de iarnă și explicând originea lor.

    Astfel, ceremonia de împodobire a bradului de Crăciun la Consiliul raional Cahul nu a fost doar un eveniment festiv, unde copiii s-au ținut de mână în cadrul jocurilor și au recitat poezii ci și o ocazie de a celebra unitatea comunității și de a transpune în inimile celor mici speranța și bucuria specifică sărbătorilor de iarnă.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.