Home Noutăți Locuințe Sociale în raionul Cahul – vizita de monitorizare a implementării proiectului

Locuințe Sociale în raionul Cahul – vizita de monitorizare a implementării proiectului

0
0
1,207

La data de 4 mai, vicepreședinții raionului Cahul, Dl Vladimir Calmîc și Dl Ruslan Nedov, au întreprins o vizită de monitorizare a lucrărilor de construcții care sunt derulate în cadrul proiectului ”Proiectul de construcție a locuințelor pentru păturile  socialmente vulnerabile din raionul Cahul”.

În cadrul vizitei, s-a constatat că lucrările la primul bloc de locuințe de pe str. Dunării nr.34, decurg conform planului. Până la ora actuală au fost realizate lucrări privind consolidarea zidăriei degradate, demolarea completă a pereților despărțitori și executarea pereților noi conform planului de sistematizare a încăperilor, executarea rețelelor inginerești, și reparația capitală a acoperișului. Actualmente, compania contractată  realizează instalarea tâmplăriei și a  pardoselilor noi, iar lucrările interioare la etajele superioare fiind spre finalizare.  

Amintim, că proiectul derulează în baza Împrumutului contractat de către Consiliului Raional Cahul în cadrul proiectului ”Proiectul de construcție a locuințelor pentru păturile  socialmente vulnerabile II”, cu un buget total de cca 920 000 euro, și urmează a fi finalizat în toamna anului curent. În urma realizării acestuia, 32 de familii vor putea beneficia de locuințe în regim social (în locațiune), beneficiind de 6 apartamente cu 3 camere, 10 apartamente cu 2 camere și 16 apartamente cu 1 cameră.

Scopul proiectului este asigurarea cu locuinţă a categoriilor vulnerabile de populaţie, care necesită îmbunătăţirea condiţiilor de trai, inclusiv a tinerilor familii și a  tinerilor specialişti din raionul Cahul.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.