Home Noutăți Lansarea Programului național de dezvoltare locală „Satul European” în raionul Cahul

Lansarea Programului național de dezvoltare locală „Satul European” în raionul Cahul

0
0
853

Astăzi, 25 martie în raionul Cahul a avut loc lansarea Programului național de dezvoltare locală „Satul European”lansat la 21martie 2022.

Evenimentul a fost organizat de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud, care a informat autoritățile publice locale de nivelul I și nivelul II despre particularitățile și condițiile  de participare la Concursul de propuneri de proiecte pentru dezvoltarea locală, desfășurat în cadrul Programului național de dezvoltare locală „Satul European”,lansat la data de 21martie 2022.

Astfel, pentru dezvoltarea regională și localăîn anul 2022, au fost alocatecca 770 milioane de lei, din care 470 de milioane lei sunt orientați pentru îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare la nivel de localități, pentru construcția și renovarea școlilor și grădinițelor, a caselor de cultură, terenurilor de joacă pentru copii, a sălilor sportive, dar și pentru măsuri de eficientizare energetică a clădirilor publice.

Valorile-limită pentru fiecare proiect și măsurile de finanțare eligibile sunt stabilite în Ghidul de aplicare al concursului.

Propunerile de proiect pot fi depuse în perioada 22 martie – 20 aprilie 2022. 

Cererile de finanțare, împreună cu documentele-suport, vor fi prezentate la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud la adresa: or. Cimișlia, bd. Ștefan cel Mare, nr.12.

La fel, pot fi depuse cereri de finanțare pentru obținerea cofinanțării proiectelor implementate din sursele de asistență externă. Dosarele vor putea fi depuse la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale la adresa: mun. Chișinău, Piața Marii Adunări Naționale, nr.1, pe tot parcursul anului 2022.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.