Home Noutăți La Cahul s-a desfășurat Forumul Democrației Locale

La Cahul s-a desfășurat Forumul Democrației Locale

0
0
2,114

La 5 decembrie, în incinta Consiliului Raional Cahul s-a desfășurat al doilea Forum a Democrației Locale. Primul forum s-a desfășurat la Soroca, următorul va avea loc la Căușeni.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de CRAION CONTACT-Cahul, cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.

Proiectul are drept scop facilitarea implicării active a societății civile în procesele decizionale la nivel de raion prin participarea în procesul decizional local, analizarea proiectelor de decizii ale Consiliului Raional Cahul și promovarea documentelor de politici publice la nivel raional. Principalele domenii de intervenție a CRP în cadrul proiectului s-au axat pe îmbunătățirea dialogului între exponenții societății civile din raionul Cahul, membrii CRP și Consiliul Raional Cahul; fortificarea capacităților societății civile pentru o participare mai activă în procesul decizional local prin analizarea proiectelor de decizii și a documentelor de politici ale Consiliului Raional Cahul; sporirea accesului la informațiile de interes public deținute de APL II pentru beneficiarii proiectului și cetățenii raionului Cahul.

Astfel, în cadrul forumului, Consiliul Raional de Participare (CRP) a prezentat o totalizare a activităților desfășurate în calitate de instrument de democrație participativă la nivel local, rezultatele înregistrate pe parcursului monitorizării activității Consiliului Raional Cahul și practicile de succes care au ajutat la transparentizarea activităților și procesului decizional ale administrației publice locale.

De asemenea, membrii CRP au expus un șir de propuneri și viziuni de perspectivă în vederea consolidării bunei guvernări la nivel raional, creșterii gradului de transparență a procesului decizional, cât și creșterii gradului de informare a cetățenilor privind activitatea autorității locale.

Înregistrarea video de la eveniement poate fi urmărită mai jos:

Forumul Democrației Locale

AGENDA12.30 – 13.00 Înregistrarea participanților, însoțită de o cafea de bun venit13:00 – 13:20 Sesiune de deschidereDl. Vitalie Ponomariov, coordonator de proiect, CRAION CONTACT-CahulDl. Marcel Cenușă, președinte al raionului CahulDl. Andrei Brighidin, director pentru Dezvoltare, Monitorizare și Evaluare, Fundația Est-EuropeanăDna. Natalia Cernat, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), reprezentanța în Republica Moldova13:20 – 14:20 Panelul I – Consiliul Raional de Participare Cahul ca instrument de democrație participativă la nivel local: rezultate și practici de succes.Moderator: Dl. Vitalie Ponomariov, coordonator de proiect, CRAION CONTACT-CahulDl. Mihai Cucereanu, președinte CRP CahulDl. Ion Groza, ex-președinte al raionului Cahul, deputat în Parlamentul Republicii MoldovaDl. Vitalie Hotnogu, consultant local, Fundația Est-EuropeanăDna. Liudmila Florea, director executiv, AO DIALOG, membru CRP CahulSesiune de dezbateri (Q&A)14:20 – 15:20 Panelul II – Consiliul Raional de Participare Cahul ca instrument de democrație participativă la nivel local: viziuni de perspectivă.Moderator: Dl. Mihai Cucereanu, președinte CRP CahulDl. Vitalie Ponomariov, coordonator de proiect, CRAION CONTACT-CahulDl. Marcel Cenușă, președinte al raionului CahulDna. Aliona Goța, AO ECOU, membru CRP CahulDl. Ștefan Boitan, reporter, portalul de știri Ziuadeazi.mdSesiune de dezbateri (Q&A)

Опубликовано ziuadeazi.md Четверг, 5 декабря 2019 г.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.