Home Noutăți La Cahul au răsunat evocări ale creației Eminesciene în cadrul evenimentului festiv de depunere de flori

La Cahul au răsunat evocări ale creației Eminesciene în cadrul evenimentului festiv de depunere de flori

0
0
301

     La 15 ianuarie, reprezentanții Consiliului Raional Cahul alături de reprezentanții primăriei municipiului Cahul, ai Episcopiei Basarabiei de Sud, Consulatului General al României la Cahul, instituțiilor educaționale, funcționari publici, copii și adulți, promotori ai culturii din raion, bibliotecari, iubitori de neam și țară – au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu, în scuarul Palatului de Cultură ”Nicolae Botgros”. 

     Discursurile susținute de oficialități au evidențiat impactul semnificativ al operei lui Eminescu asupra limbii, culturii și  importanța educării tinerei generații în spiritul valorilor culturale și naționale. Dna vicepreședinte a raionului Cahul, Tatiana SEREDENCO, a subliniat importanța evenimentului, evidențiind rolul lui Eminescu în conturarea identității naționale și promovarea valorilor culturale.

     Atmosfera a fost plină de emoție față de personalitatea excepțională a poetului, cuvintele sale continuând să inspire și să influențeze generații de-a lungul timpului. Astfel, copiii Teatrului Studio ”Masca” din Cahul, prezenți la eveniment au adus elogii Poetului Nepereche printr-un recital de poezii din opera Eminesciană.

      Evenimentul s-a încheiat cu depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu. 

     Ceremonia a fost prilejuită și de Ziua națională a culturii, instituită în Republica Moldova în anul 2012, printr-o Hotărâre a Parlamentului, consemnată în ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu – personalitate care definește valorile esențiale ale culturii naționale.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.