Home Noutăți La Cahul au fost comemorați eroii căzuți în războiul din Afganistan

La Cahul au fost comemorați eroii căzuți în războiul din Afganistan

0
0
304

    La 15 februarie, zi în care marcăm 35 de ani de la sfârșitul războiului din Afganistan, președintele raionului Cahul, dl Pavel GROZA, alături de  viceprimarul municipiului Cahul, dna Tatiana ROMANIUC, șeful Oficiului teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, dl Igor ȘEVCENCO, vicepreședintele Uniunii Veteranilor din Cahul, dl Ion AXENTI, reprezentantul Centrului Militar Cahul, dl Vitalii CARAMAN, reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor din teritoriu, precum și veteranii de război, au comemorat eroii căzuți în Afganistan și au exprimat cuvinte de recunoștință veteranilor acelor confruntări militare, care și-au îndeplinit cu demnitate datoria de ostași, dând dovadă de vitejie și spirit de sacrificiu.

    ”Acel război, după care niște părinți nu și-au mai văzut copilul, o soție- soțul, copii – nu și-au mai văzut tatăl… Îmi vine greu să vă felicit cu acest prilej, dar mai degrabă vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că ați reușit să vă întoarceți cu bine acasă. Vă rog pe Dvs, care ați trăit emoțiile și stresul de a ajunge acasă la cei dragi din război, să fiți vocali, să spuneți tinerelor generații despre realitatea dură a războiului…” a exprimat dl președinte al raionului, Pavel GROZA, reiterând faptul că trebuie să sădim cu toții în tânăra generație cultura respectului în societate pentru valorile umane și viață, pentru pace.

    Peste 12 500 de moldoveni au fost trimiși să lupte în acest război, dându-și pentru el tinerețea, sănătatea și viața. 328 de militari din raionul Cahul au participat la operațiunile militare desfășurate pe teritoriul Afganistanului, iar 10 din ei nu s-au mai întors acasă.

    Ziua de 15 februarie 1989 va rămâne pentru totdeauna o pată neagră în istorie, în care a fost pus capăt unui război sângeros, care a răpit mii de vieți omenești, care a destrămat multe destine. Memorie veșnică tuturor eroilor care și-au pierdut viața în acel război!

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.