Home Noutăți La Cahul a fost lansată Campania de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local

La Cahul a fost lansată Campania de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local

0
0
611

La data de 21 iunie 2022, la inițiativa Ministerului Sănătății, la Cahul a avut loc lansarea Campaniei de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local cu suportul Autorităților Publice Locale.

La eveniment au fost prezenți Nicolae Dunas, președintele raionului Cahul, Tatiana Zatîc, șef Direcție politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare din cadrul Ministerului Sănătății, Alexei Ceban, coordonator programe de imunizări, Biroul Organizației Mondiale a Sănătăți în Republica Moldova, Svetlana Bruma, șef Direcție, Centrul de Sănătate Publică Raional Cahul, Nicolae Furtună, șef Direcție prevenirea și controlul bolilor transmisibile și Nicolae Gaisan, medic epidemiolog, ANSP.

 La fel, la lansarea Campaniei au fost invitate autoritățile publice locale de nivelul I, șefii centrelor de sănătate, medici.

Subiectele abordate în cadrul întrunirii au fost situația epidemiologică din teritoriu și acoperirea vaccinării populației, precum și riscurile de răspândire a bolilor prevenibile prin vaccinare, importanța și beneficiile vaccinării.

Autoritățile publice locale împreună cu șefii Centrelor de sănătate din teritoriu, urmează să elaboreze Planul de acțiuni privind intensificare procesului de vaccinare și prevenirea apariției riscului de declanșare a anumitor boli.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.