Home Noutăți La Cahul a fost inaugurată Unitatea de Salvatori și Pompieri

La Cahul a fost inaugurată Unitatea de Salvatori și Pompieri

0
0
2,697

La 13 mai 2019, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a inaugurat Unitatea de salvatori şi pompieri din municipiul Cahul.

La ceremonia oficială a participat ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan, ambasadorul SUA în Republica Moldova Excelența Sa, Dereck J. Hogan, deputați, reprezentanți ai autorităților publice și ai direcției Situații Excepționale Cahul.

Noua remiză a fost reconstruită din temelii şi oferă condiţii la standarde europene pentru toţi angajaţii IGSU din raionul Cahul. În cadrul inaugurării oficialii au menţionat importanţa activităţii salvatorilor şi pompierilor în menţinera siguranţei populaţiei, dar şi necesitatea ca aceştia să activeze în condiţii bune. Ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a subliniat că subdiviziunile MAI îşi fortifică eforturile pentru ca condiţiile angajaţilor să fie pe măsura aşteptărilor, iar activitatea în acordarea şi prestarea serviciilor pentru cetăţeni să fie una prosperă.

Reconstrucţia şi renovarea a fost efectuată în cadrul unui parteneriat dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova cu eforturile Comandamentului Forţelor Armate ale SUA în Europa, dar şi Oficiul de Cooperare Militară şi Ambasada SUA în Republica Moldova. Pentru reconstrucţia acestei unități au fost utilizaţi 7 milioane 650 mii lei dintre care 320 mii dolari SUA din cadrul Guvernului SUA, 980 mii lei, bani oferiţi de Guvernul Republicii Moldova şi 600 mii lei din bugetul Consiliului raionului Cahul. Remiza reconstruită va aduce siguranţă celor peste 93 de mii de oameni, locuitori ai 43 de localităţi din raionul Cahul.

Potrivit IGSU în ultimii 10 ani au fost renovate din temelii unităţile de salvatori şi pompieri din raioanele Bălţi, Căuşeni Edineţ, Soroca şi Cimişlia. Anul trecut au fost date în exploatare unităţile model din Rezina şi Leuşeni

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.