Home Noutăți La Cahul a avut loc Târgul Locurilor de Muncă pentru Tineret organizat în cadrul Forului Meseriilor/Profesiilor

La Cahul a avut loc Târgul Locurilor de Muncă pentru Tineret organizat în cadrul Forului Meseriilor/Profesiilor

0
0
2,738

La data de 24 mai 2018, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a raionului Cahul în parteneriat cu Consiliul Raional Cahul, Primăria municipiului Cahul, Direcția Generală Învățămînt Cahul, AO Pas cu Pas Regiunea Sud, AO AZI, a organizat Târgul Locurilor de Muncă pentru Tineret și Forul profesiilor/meseriilor în incinta Palatului de Cultură ”Nicolae Botgros” din municipiul Cahul.

Scopul desfășurării anuale a târgului este promovarea politicilor, strategiilor și programelor de stat în domeniul dezvoltării pieței forței de muncă. Forul meseriilor/profesiilor și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret este destinat absolvenților liceelor și gimnaziilor, tinerilor care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

La Târg s-au prezentat 11 agenți economici din raion cu 350 locuri de muncă vacante. Au participat circa 255 de absolvenți, 105 persoane în căutarea unui loc de muncă. Au fost selectați pentru angajare 30 persoane.

Evenimentul a oferit tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu ofertele instituțiilor de învățământ, cu posibilitățile de însușire a unei profesii, meserii, specialități, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii de activitate, de a negocia jobul potrivit, precum și de a se informa despre situația actuală a pieţei muncii.

În cadrul Târgului au participat instituții de învățămînt: Universitatea de Stat ”B.P.Hasdeu” din orașul Cahul, Colegiul de Medicină, Colegiul Iulia Hașdeu, Școala Profesională nr.1, Școala Profesională nr.2, Î.S Centrul de Instruire și Producere Cahul, Centrul de Instruire Continuă Cahul. Au fost invitate ONG-urile  AO Pas cu Pas Regiunea Sud, AO Azi.

De asemenea, pe parcursul desfășurării  Târgului specialiștii Agenției au informat participanții și despre organizarea Târgului on-line pentru tineret care se va petrece în perioada  23-31 mai 2018, de a accesa site-ul www.e-angajare.md, despre serviciile oferite de către Agenție, situația pe Piața Muncii, Prognoza Pieții Muncii, Barometrul Profesiilor și Meserilor, cursuri de formare profesională. Au fost repartizate materiale informative, broșuri și informați despre portalul www.anofm.md și www. angajat.md.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.