Home Noutăți La Cahul a avut loc, în premieră, Forumul Profesiilor: «O carieră de succes acasă»

La Cahul a avut loc, în premieră, Forumul Profesiilor: «O carieră de succes acasă»

0
0
2,389

Pe  6 și 7 octombrie 2017, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) organizează, în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), prima ediție a Forumului Profesiilor «O carieră de succes acasă». Evenimentul este organizat cu suportul Agenției pentru Dezvoltare din Austria (ADA).

Astfel, în cadrul Forumului, pe 6 octombrie 2017, la Universitatea “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul a avut loc Masa Rotundă cu genericul “Ghidarea în carieră a tinerilor –  provocări și perspective”. La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor educaționale, Direcției Educație Cahul, ai administrației publice locale, agenți economici, ONG-uri, mass-media. În cadrul întrunii participanții au împărtășit din experiența lor în domeniul ghidării în carieră și au fost aduse în discuții acțiunile de perspectivă în domeniul ghidării în carieră a tinerilor.

Pe 7 octombrie 2017, în aceeași locație,  cu participarea oamenilor de afaceri și profesioniști în construirea carierei, se va desfășura un training și ateliere de lucru pentru elevii din clasele absolvente, tineri din centrele de excelență și școlile profesionale din regiune privind ghidarea în carieră, în cadrul căruia aceștia vor dezvolta abilități de elaborare a unui CV, de negociere a salariului, de avansare în carieră, etc.

Evenimentul de la Cahul este primul dintr-un șir mai larg de manifestații similare, și vizează îmbunătățirea imaginii învățământului profesional tehnic secundar din Republica Moldova prin reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră a elevilor din învățământul secundar general şi profesional tehnic secundar.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.