Home Noutăți Județul Tulcea – partener de încredere pentru raionul Cahul

Județul Tulcea – partener de încredere pentru raionul Cahul

0
0
1,471

La 12 aprilie curent, la Tulcea, a avut loc Adunarea Generală a Comisiei Balcanice și a Mării Negre din cadrul Conferinței Regiunilor Periferice Maritime ale Europei, organizată de Consiliului Județean Tulcea și a Asociaţiei Grup Local pentru Pescărie Durabilă FLAG Delta Dunării. În cadrul evenimentului, raionul Cahul, ca regiune înfrățită, a fost reprezentat de vicepreședintele raionului Cahul, Vlad Cășuneanu.


Lucrările s-au axat pe două teme principale, respectiv Creșterea Economică Albastră ca motor al cooperării în bazinul Mării Negre și al Dunării și experiența din alte bazine maritime și Transport durabil în regiunea Balcanică și a Mării Negre.


În contextul subiectelor abordate, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, județ care deține vicepreședinția CRPM, a declarat: „Sperăm să creăm o unitate în acest areal al Dunării și al Mării Negre, din cele trei țări, România, Moldova și Ucraina. Sunt țări care au nevoie de sprijinul CRPM, iar noi le-am acordat acest sprijin prin asocieri în obținerea de fonduri europene. Până la o viitoare întâlnire cu boardul CRPM, voi solicita o mai mare implicare a conducerii acestui organism în susținerea și rezolvarea unor probleme pe care le ridică acest areal reprezentat de cele trei țări”.


Membrii Biroului Politic al Comisiei vor colabora pentru redactarea unui plan de acțiune pentru perioada următoare, focalizat pe prioritățile regiunii, până la viitoarea întâlnire din iunie a CRPM.

De remarcat că CRPM reunește aproximativ 160 de regiuni din 25 de state europene și non-europene, reprezentând aproximativ 200 de milioane de persoane.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.