Home Noutăți Întunire cu participarea conducătorilor unităților administrativ-teritoriale din raionul Cahul

Întunire cu participarea conducătorilor unităților administrativ-teritoriale din raionul Cahul

0
0
1,357

În vederea menținerii unor relații solide de colaborare între autoritățile publice locale și îmbunătățirii calității serviciilor publice raionale, astăzi, 10 februarie, a fost organizată o întunire cu conducătorii unităților administrativ-teritoriale din raionul Cahul, care a oferit posiblitatea fiecărui primar de a-și exprima doleanțele și propunerile pe marginea subiectelor enunțate. Ședința a fost moderată de președintele raionului, dl Marcel Cenușa, cu participarea dnei Deputat Elena Bacalu, care au salutat asistența și au purtat discuții cu aleșii locali referitor la problemele cu care se confruntă.

Astfel, în cadrul întrunirii au fost puse în discuție mai multe subiecte de interes comun, și anume: prestarea serviciilor sociale de către Direcția generală asistență socială și protecție a familiei; procesul de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă pentru anul 2020. De asemenea, au fost aduse la cunoștință noile modificări la Legea nr. 105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj și la Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a caselor de cultură.

Cu un mesaj ce ține de politica dezvoltării regionale au intervenit experții din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, care au făcut referire la noile apeluri de propuneri de proiecte și la rolul Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud în procesul decizional.

Conform agendei, la finalul întrunirii au fost prezentate informații privind noile practici de executare a bugetului prin Trezorerie în anul 2020.

         Președintele raionului a remarcat faptul că asemenea întuniri cu aleșii locali vor avea loc lunar, în scopul menținerii comunicării eficiente și a dialogului efectiv între Consiliul Raional Cahul și autoritățile publice locale de nivelul I.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.