Home Noutăți Întrunire a funcționarilor electorali

Întrunire a funcționarilor electorali

0
0
2,323

La 6 decembrie 2017, în incinta Consiliului Raional Cahul, a avut loc o întrunire organizată de Comisia Electorală Centrală cu  genericul   „Analiza post-electorală a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016. Codul electoral – 20 de ani de la adoptare.”
La eveniment au fost invitați funcționari electorali – președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din raion în scrutinul prezidențial 2016, ex-membri ai Consiliului electoral de circumscripție raională Cahul nr. 7.
Cu un cuvînt de salut în fața celor prezenți a venit Președintele raionului Cahul, domnul Ion Groza, care a exprimat cele mai calde cuvinte de mulțumire pentru munca enormă depusă de funcționarii electorali în scrutinele ce au avut loc de-a lungul anilor.
Domnul Vadim Filipov, membru al Comisiei Electorale Centrale, s-a referit la importanța aprobării cu 20 de ani în urmă a Codului Electoral, făcînd totodată și o retrospectivă a alegerilor prezidențiale din anul 2016.
Despre modalitățile de  instruire a funcționarilor electorali a vorbit domnul Pavel Cabacenco, director al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.
Alexandru Berlinschi, șeful Direcției management alegeri din cadrul Aparatului CEC, împreună cu ceilalți reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale au răspuns la numeroasele întrebări și propuneri venite din partea funcționarilor electorali.
Pentru dedicație, responsabilitate, onestitate și înalt profesionalism manifestat în exercitarea atribuțiilor, mai mulți funcționari electorali au fost  apreciați cu diplome de excelență.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.