Home Noutăți Politic Întrevedere cu reprezentanții Zonei Economice Libere ”Bălți”

Întrevedere cu reprezentanții Zonei Economice Libere ”Bălți”

0
1
2,807

La data de 06 februarie 2017 dl Ion GROZA, președintele raionului Cahul și dl Vlad Cășuneanu, vicepreședintele raionului Cahul au avut o întrevedere cu dl Mihai Rusu, administratorul  Zonei Economice Libere ”Bălți” și dl Mihai Vaida, director executiv TDD Holding, județul Prahova, România.
În cadrul întrevederii a fost discutată posibilitatea extinderii companiei TDD Holding în raionul Cahul, specializată în confecționarea plasei din polimeri și a fibrei din sticlă utilizate în construcții. De menționat că compania are capital integral românesc și este coacționar al ”Ploiești West Park”- primul parc industrial din România, înființat în 2010.
Experiența raioanelor vecine este una de succes, întrucît în decurs de cinci ani TDD Holding prin Zona Economică Liberă ”Valkaneș” prin rezidentul său ”Terra Impex” SRL a investit cca 4,5 mln euro avînd 200 de angajați din or.Vulcănești și satele aferente din raionul Cahul.
Ținem să menționăm că, conform art.1 alin. (2) lit. j) și k) din Legea nr.203 din 20.11.2015 publicată în Monitorul Oficial 332-339/11.12.2015, art.643 au fost alocate 40 ha terenuri pentru extinderea Zonei Economice Libere ”Subzona Bălți”.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.