Home Noutăți Întâlnire cu veteranii de război din raionul Cahul

Întâlnire cu veteranii de război din raionul Cahul

0
0
1,916

Pe 21 noiembrie 2017, în incinta Consiliului Raional Cahul, a fost organizată o întâlnire între conducerea raionului Cahul și veteranii de război din localitățile raionului.  La eveniment au participat dl Ion Groza, președintele raionului Cahul, dl Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului, dl Mihai Balan, președinte al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independența RM , dl Radu Prisac, prim vicepreședinte al Uniunii, dna Elena Bacalu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii,  demnitarii și-au exprimat recunoștința față de veterani pentru devotamentul, bărbăția și eroismul fără seamăn demonstrat în conflictul armat de pe Nistru, când nu și-au cruțat forțele și viața pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor Republicii Moldova. De asemenea, au fost aduse la cunoștința veteranilor de război proiectele sociale care urmează a fi implementate și de care vor putea beneficia pe viitor. Apoi a urmat un dialog între participanți, fiecare împărtășindu-și preocupările și aflând răspunsuri la întrebările ce îi frământau.

La încheierea evenimentului au fost  înmânate distincții – legitimații și insigne eroilor care au aderat la Uniunea Veteranilor Războiului pentru Independența țării, structură teritorială ce îi reprezintă și le va apăra drepturile la asistență medicală, socială și alte drepturi vitale vieții lor.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.