Home Noutăți Instruire în domeniul Securității Cibernetice pentru angajații Consiliului Raional

Instruire în domeniul Securității Cibernetice pentru angajații Consiliului Raional

0
9
311

     Pentru a lupta cu incidentele de securitate este necesară sporirea culturii informaționale a populației, dezvoltarea aptitudinilor digitale, iar toate acestea sunt posibile doar prin educație. Astfel, în data de 13 iunie, la invitația dlui Pavel GROZA, Președintele raionului Cahul, a fost organizată o instruire cu tematica „Tehnologiile de Securitate, Prevenire și Detecție, Importanța Securității Cibernetice” de către dl Dinu ȚURCANU, reprezentant al Institutului Național de Inovații în Securitatea Cibernetică “Cybercor” din cadrul Universității Tehnice a Moldovei.

    Obiectivul instruirii angajaților Consiliului Raional a fost dobândirea competențelor legate de asigurarea securității cibernetice în spaţiul digital. Participanților, li s-au oferit informații utile despre tehnicile şi metodele de evaluare şi identificare a e-mail-urilor frauduloase, cum să verifice adresele emitente prin platforme specializate de scanare, care sunt măsurile de prevenție a software-ului malițios, riscurile asociate navigării în mediul on-line, amenințările și mecanismele de inginerie socială, cerințe minime pentru securizarea echipamentelor terminale, dispozitivelor mobile şi a tranzacțiilor on-line, etc.

     În acest sens, dl ȚURCANU a menționat aportul considerabil al dlui Pavel GROZA, care a facilitat instruirea angajaților. “Fiecare instituție ar trebui să urmeze exemplul dlui GROZA – să instituie și să pună în aplicare programe periodice de conștientizare în materie de securitate pentru instruirea personalului lor cu privire la abordarea riscurilor legate de securitatea informațiilor”, a menționat dlui la finele instruirii.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.