Home Noutăți Infanteriștii Brigăzii 3 ”Dacia” Cahul marchează 26 de ani de la creare

Infanteriștii Brigăzii 3 ”Dacia” Cahul marchează 26 de ani de la creare

0
6
2,284

Astăzi, 24 februarie 2018, în Piața Independenței din municipiul Cahul, a avut loc ceremonia dedicată aniversării a 26-a de la crearea Brigăzii 3 Infanterie motorizată ”Dacia”.

La eveniment au participat președintele raionului Cahul, dl Ion GROZA, ministrul Apărării, Eugen STURZA, reprezentanți ai corpului de comandă al Ministerului Apărării și al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, ai administrației publice locale, militari, civili, veterani, elevi, locuitori ai raionului Cahul și alți oaspeți de onoare.

Oficialii au felicitat efectivul brigăzii cu ocazia sărbătorii prilejuite de marcarea a 26 de ani de la creare, exprimându-și sentimentele de mândrie și apreciere pentru curajul și dârzenia cu care militarii ”Daciei” și-au îndeplinit datoria și misiunile de menținere a păcii.

În cadrul evenimentul au fost înmânate diplome și distincții unor militari și civili. De asemenea, cei prezenți la serbare au admirat programul festiv prezentat, care a cuprins defilarea trupelor, urmată de parada tehnicii militare, exerciții de luptă corp la corp și un program artistic prezentat de orchestra militară.

Brigada 3 ”Dacia” a fost creată la 24 februarie 1992, prin decretul Președintelui Republicii Moldova.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.