Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul În trei sate din raionul Cahul au demarat lucrările de construcție a sistemului de apeduct

În trei sate din raionul Cahul au demarat lucrările de construcție a sistemului de apeduct

0
0
2,063

Peste două mii de locuitori din satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia, raionul Cahul vor avea acces la apă potabilă.

Peste două mii de locuitori din satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia, raionul Cahul vor avea acces la apă potabilă.

La 15 ianuarie a fost semnat procesul-verbal de acordare a dreptului de acces și punerea în posesie temporară a șantierului către S.R.L. „Polimer Gaz Conducte”, cu participarea supraveghetorului tehnic, dlui Vladimir Blișciac și a proiectantului, dlui Constantin Roșca, SRL „Fluxproiect”, în cadrul măsurii investiționale „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-A.I.Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I, Faza I și Faza II”, ceea ce presupune lansarea lucrărilor de construcție a apeductului magistral Cahul –Lebedenco, și a rețelelor interioare în satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia.

Măsura investițională se implementează de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și ADR Sud , cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), în valoare de circa 47 mln lei de către Guvernul Elveției, și este cofinanțată cu aproximativ 1,7 mln lei de către comunitățile beneficiare.

În cadrul proiectului vor fi construiți 11 km de apeduct magistral, 25,2 km rețele interioare și respectiv vor fi montate 884 de cămine de vizită care vor asigura conectarea la apeduct a tuturor gospodăriilor din satele menționate.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului  „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Uniunea Europeană, Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.