Home Noutăți În raionul Cahul vor fi construite locuințe sociale

În raionul Cahul vor fi construite locuințe sociale

0
0
2,411

La 26 iulie 2018, președintele raionului Cahul, Ion Groza, alături de președinții raioanelor Cantemir și Cimișlia, a participat în cadrul ședinței Comitetului de Supraveghere al Unității de Implementare a Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile II, desfășurată la Chișinău, unde s-a luat decizia de a fi construite locuințe sociale. Ședința a fost prezidată de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, președintele Comitetului, Liviu Volconovici.

Domnul Ministru a subliniat faptul că ”Proiectul de construcție a locuințelor sociale este o oportunitate pentru tinerii din sectorul bugetar care vor să își construiască viitorul în Republica Moldova. Inclusiv prin acest proiect Guvernul își propune să depășească eficient o veche provocare, asigurarea cu locuințe a cetățenilor cu venituri mici, a persoanelor cu nevoi speciale, a familiilor cu mulți copii, a tinerilor specialiști, care nu își permit în prezent achiziționarea unei locuințe”.

În cadrul ședinței, managerul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului de construcție a locuințelor sociale, Iunona Lungul a precizat că: ”Pentru obiectivele din Cantemir, Cahul și Cimișlia a fost finalizată, verificată şi supusă expertizei documentaţia de proiectare, a avut loc expertiza tehnică a imobilelor existente propuse pentru reconstrucție în cadrul proiectului. A fost calculat costul lucrărilor de construcție și serviciilor aferente. Suntem gata de lansarea procedurilor de licitație și ulterior contractarea antreprenorului general”.

Potrivit managerului Proiectului, Iunona Lungul, în total, în cele 3 raioane vor fi construite 91 de apartamente sociale, până la sfârșitul anului 2019.

Locuințele sociale vor fi repartizate de comisii speciale create de consiliile raionale în baza Regulamentului ce prevede modul și condițiile de repartizare, criteriile și categoriile de eligibilitate. De asemenea, apartamentele sociale sunt oferite în locațiune, în baza unui contract încheiat cu autoritatea publică locală.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.