Home Noutăți În premieră, satul Văleni din raionul Cahul, laureat al titlului de ”cea mai bună destinație turistică din lume”

În premieră, satul Văleni din raionul Cahul, laureat al titlului de ”cea mai bună destinație turistică din lume”

0
0
2,004

    Satul Văleni din raionul Cahul, cunoscut și ca sat din Lunca Prutului de Jos, a primit la 19 octombrie, distincția ”Best Tourism Villages”  ediția 2023, în cadrul celei de-a treia ediții a inițiativei ”Best Tourism Villages” și celei de-a 25-a Adunări Generale a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), astfel fiind recunoscut drept unul dintre cele mai frumoase sate turistice din lume.

    La ceremonie, Republica Moldova a fost reprezentată de Silvia ȘTIRBEȚ, primara localității și autoarea planului de dezvoltare turistică a satului Văleni și ministrul Culturii, Sergiu PRODAN.

    În competiția internațională din Uzbekistan s-au înscris 260 de localități din 60 de țări, din care satul Văleni a fost selectat pentru a i se oferi titlul de ”cea mai bună destinație turistică din lume”.

   Este pentru prima oară când Republica Moldova obține o poziție la această competiție de talie internațională ca fiind o destinație turistică consacrată.

    Este o mândrie nu doar pentru satul Văleni, raionul Cahul, dar și pentru țara noastră!

    Felicitări Vălenașilor și mult curaj spre noi culmi! 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.