Home Noutăți În premieră, la Cahul s-a desfășurat Forumul Transfrontalier al Tinerilor din Republica Moldova, România și Ucraina

În premieră, la Cahul s-a desfășurat Forumul Transfrontalier al Tinerilor din Republica Moldova, România și Ucraina

0
1
578

    În perioada 26-27 august 2023, tabăra de odihnă și întremare a sănătății copiilor ”Romantica” din comuna Moscovei a fost gazda Forumului Transfrontalier al Tinerilor din Republica Moldova, România și Ucraina, ediția I, eveniment organizat în premieră de către Consiliul Raional Cahul, cu suportul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

    Evenimentul a reunit în jur de 150 de tineri din cele trei țări, oferindu-le cadru prielnic pentru a împărtăși experiențe, a învăța unii de la alții și a construi legături transfrontaliere durabile. Astfel, în cadrul acestor două zile pline de activități diverse, tinerii au avut șansa de a se implica în ateliere interactive, dezbateri, activități recreative și momente de socializare, aducând cu ei bogăția culturii și perspectivelor proprii și având oportunitatea de a înțelege mai bine valorile, tradițiile și perspectivele culturale ale celorlalte țări, contribuind în acest mod la dezvoltarea înțelegerii reciproce și a relațiilor interculturale solide, la formarea prieteniilor durabile dincolo de frontierele geografice.

    Organizatorii evenimentului au adus împreună reprezentanți ai instituțiilor de stat centrale și locale, ai instituțiilor de învățământ și ai autorităților locale din cele trei țări, cu scopul de a crea un cadru de colaborare și pentru a promova implicarea activă a tinerilor în dezvoltarea societății. Oficialii invitați în cadrul evenimentului au încurajat tinerii să fie activi, înțelepți și dornici a se dezvolta pentru că bunele obiceiuri formate în tinerețe fac toată diferența.

    Forumul Transfrontalier al Tinerilor din Republica Moldova, România și Ucraina „Dialogul Intercultural al Tinerilor” a fost un pas important în direcția înțelegerii reciproce și a colaborării transfrontaliere. Într-o lume tot mai conectată, evenimente precum acesta reprezintă piatra de temelie pentru o societate mai deschisă la valori culturale diferite și pentru construirea unui viitor comun bazat pe respect și înțelegere.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.