Home Noutăți În comuna Lebedenco a avut loc evenimentul de Lansare a Campaniei de informare și conștientizare a beneficiarilor de servicii AAC din localitate

În comuna Lebedenco a avut loc evenimentul de Lansare a Campaniei de informare și conștientizare a beneficiarilor de servicii AAC din localitate

0
0
1,771

La 12 iulie curent Primăria Lebedenco, în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ și AO AZI au organizat evenimentul de Lansare a Camapaniei de informare și conștientizare a beneficiarilor de servicii de aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) din comuna Lebedenco, raionul Cahul. Activitatea este organizată în cadrul proiectului „Modernzarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”.

Activitățile și mesajele campaniei au abordat subiecte ce țin de îmbunătățirea mai multor domenii, și anume: a calității serviciilor de furnizare a apei; a condițiilor de viață a populației ca urmare a furnizării serviciilor de apă la standarde europene; a stării de sănătate a populației datorită reducerii poluării mediului, în special a surselor de apă.

Astfel locuitorii comunei Lebedenco au fost informați despre beneficiile unui serviciu modern de aprovizionare cu apă potabilă, conștientizând impactul apei calitative asupra calității vieții și sănătății, cât și importanța protejării mediului înconjurător.

Datorită Guvernului Elveției, peste 884 de gospodării din com. Lebedenco (satele Lebedenco, Ursoaia și Hutulu) vor fi conectate la serviciul centralizat de alimentare cu apă din raionul Cahul.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.