Home Noutăți HOTĂRÂREA COMISIEI PENTRU SITUAŢII EXCEPŢIONALE A RAIONULUI CAHUL nr. 13 din 28 aprilie 2020

HOTĂRÂREA COMISIEI PENTRU SITUAŢII EXCEPŢIONALE A RAIONULUI CAHUL nr. 13 din 28 aprilie 2020

0
0
1,286

În cadrul şedinţei extraordinare a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul a fost examinată situaţia epidemiologică cu COVID-19, măsurile aplicate privind stoparea răspândirii infecţiei şi tendinţele de evoluţie a bolii la nivel raional.

Astfel, în raionul Cahul sunt 138 persoane confirmate pozitiv de COVID-19, 29 persoane tratate și 402 persoane suspecte.

          În urma analizei situaţiei epidemiologice actuale la nivel raional privind infecţia cu COVID-19 şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se ia act de informaţia prezentată de către Direcţia Centrul de Sănătate Publică Cahul (dna Svetlana Brumă), IMSP Centrul de Sănătate Cahul (dl Alexandru Hagioglo) şi IMSP Spitalul Raional Cahul (dl Oleg Creciun) privind evoluția cu virusul COVID-19 în raionul Cahul.
  2. Primăriile localităţilor raionului Cahul, Inspectoratul de Poliţie Cahul, Centrele de Sănătate din raionul Cahul, vor continua monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu şi carantină, vor aplica sancţiuni prevăzute de legislaţia în vigoare către persoanele fizice şi juridice, care nu respectă cerinţele impuse de hotărârile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul şi vor continua să efectueze informarea populației privind respectarea cerinţelor igienico-sanitare şi de autoizolare.

3.Vicepreşedintele Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul, dl Vladimir Calmîc, va solicita Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, identificarea posibilităţilor privind crearea, în regim de urgență a Centrului COVID-19 Cahul, pentru combaterea infecţiei cu virusul COVID-19.  IMSP Spitalul Raional Cahul urmează să organizeze, în condiţii sigure, a unui spaţiu de triaj, investigare şi tratament a pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

  1. Direcţia Generală Finanţe, dl Constantin Hodenco, urmează să identifice surse financiare în mărime de 100 000 lei, în mod de urgenţă, din bugetul raional Cahul pentru asigurarea serviciilor de regie SRL Sanatoriul „Nufărul Alb” (apă, lumină, încălzire), conform facturilor.
  2. Secția Agricultură, Relații Funciare și Cadastru va colecta şi sistematiza informaţia cu privire la situația producătorilor agricoli din raionul Cahul, cantităţile existente de producţie, sortimentul acestora, precum şi informaţia cu privire la zonele unde au loc lucrări agricole cu implicarea mijloacelor auto de transportare a lucrătorilor zilieri.
  3. Inspectoratul de Poliţie Cahul (dl Andrei Sîrbu), Batalionul de Patrulare Sud al INP (dl Andrei Dragnev) vor verifica respectarea cerinţelor igienico-sanitare de către transportatorii auto, care activează la moment şi vor aplica sancţiuni prevăzute de legislaţia în vigoare în cazul nerespectării acestora.
  4. Primăriile localităţilor raionului Cahul vor asigura executarea punctelor 17 şi 18 a Dispoziţiei Comisiei pentru Situaţii Excepționale nr. 15 din 08.04.2020 în vederea comercializării produselor agricole vegetale de producţie proprie în baza autorizației de amplasare emise de autoritatea publică locală, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID-19.
  5. Hotărârea Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul este obligatorie pentru conducătorii autorităţilor administraţiei publice locale de nivelul I şi II, precum şi pentru instituţiile vizate.
  6. Controlul executării prezentei hotărâri se pune în seama vicepreşedintelui raionului Cahul, dl Vladimir Calmîc şi şefului Direcţiei Situaţii Excepţionale Cahul, dl Ion Caraja.

Vicepreşedintele raionului Cahul,
Vicepreşedintele Comisiei pentru                                                  
Situaţii Excepţionale a raionului Cahul                   Vladimir CALMÎC

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.