Home Noutăți Hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul nr. 12 din 15 aprilie 2020

Hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul nr. 12 din 15 aprilie 2020

0
0
1,749

Hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul
12 din 15 aprilie 2020

          În cadrul şedinţei extraordinare, în format de teleconferinţă, a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul, a fost examinată situaţia epidemiologică cu COVID-19, măsurile aplicate privind nerăspândirea infecţiei şi tendinţele de evoluţie a bolii la nivel raional. Se constată că la data de 15 aprilie 2020, în raionul Cahul sunt confirmate pozitiv cu COVID-19 55 persoane.

          În urma analizei situaţiei epidemiologice actuale la nivel raional privind infecţia cu COVID-19 şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se ia act de informaţia prezentată de Direcţia Centrul de Sănătate Publică Cahul (dl Alexandru Calendari), IMSP Spitalul Raional Cahul (dl Oleg Creciun) şi Inspectoratul de Poliţie Cahul (dl Andrei Sîrbu), privind infecţia cu COVID-19 şi măsurile întreprinse în vederea combaterii virusului.
  2. Primăriile localităţilor raionului Cahul, Inspectoratul de Poliţie Cahul, Centrele de Sănătate din raionul Cahul, vor continua monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu şi carantină, vor aplica sancţiuni prevăzute de legislaţia în vigoare către persoanele fizice şi juridice care nu respectă cerinţele impuse de hotărârile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul şi vor continua activitatea de informare a cetăţenilor privind respectarea cerinţelor igienico-sanitare şi de autoizolare.
  3. Inspectoratul de Poliţie Cahul (dl Andrei Sîrbu), Brigada nr. 3 Infanterie Motorizată „Dacia” (dl Vitalie Caraman), Compania de carabinieri cu dislocare în mun. Cahul, direcţia regională „Sud” a IGC (dl Ion Costin) va continua verificarea, monitorizarea şi patrularea pe străzile municipiului Cahul, în vederea respectării de către cetăţeni a regimului de carantină.
  4. Direcţia Generală Finanţe, dl Constantin Hodenco, va identifica în mod de urgenţă, surse financiare în sumă de 360 000 lei pentru procurarea a 3000 de pachete alimentare la preţul de 120 lei, ca măsură de sprijin pentru persoanele social-vulnerabile din raionul Cahul, starea materială a căror s-a agravat în legătură cu epidemia Coronavirusul de tip nou COVID-19.
  5. Hotărârea Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul este obligatorie pentru conducătorii autorităţilor administraţiei publice locale de nivelul I şi II, precum şi pentru alte instituţii nominalizate.
  6. Controlul executării prezentei hotărâri se pune în seama vicepreşedintelui raionului Cahul, dl Vladimir Calmîc şi şefului Direcţiei Situaţii Excepţionale Cahul, dl Ion Caraja.

Vicepreşedintele raionului Cahul,
Vicepreşedintele Comisiei pentru                                                  
Situaţii Excepţionale a raionului Cahul                   Vladimir CALMÎC

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.