Home Noutăți Hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul nr. 11 din 14 aprilie 2020

Hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul nr. 11 din 14 aprilie 2020

0
0
1,373

În cadrul şedinţei extraordinare a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul a fost examinată situaţia epidemiologică cu COVID-19, măsurile aplicate privind nerăspândirea infecţiei şi tendinţele de evoluţie a bolii la nivel raional. Se constată că la data de 14 aprilie 2020, în raionul Cahul sunt confirmate pozitiv cu COVID-19: 51 persoane, 5 persoane (cu forme uşoare) se află la tratament la domiciliu şi 587 persoane care au avut contact cu alte persoane bolnave.

          În urma analizei situaţiei epidemiologice actuale la nivel raional privind infecţia cu COVID-19 şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul, la şedinţa extraordinară în format de teleconferinţă,

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se ia act de informaţia prezentată de Direcţia Centrul de Sănătate Publică Cahul (dna Angela Axenti), IMSP Centrul de Sănătate Cahul (dl Alexandru Hagioglo) şi Inspectoratul de Poliţie Cahul (dl Andrei Sîrbu) privind infecţia cu COVID-19 şi măsurile întreprinse în vederea combaterii virusului.
  2. Primăriile localităţilor raionului Cahul, Inspectoratul de Poliţie Cahul, Centrele de Sănătate din raionul Cahul, vor continua monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu şi carantină, vor aplica sancţiuni prevăzute de legislaţia în vigoare către persoanele fizice şi juridice care nu respectă cerinţele impuse de hotărârile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul şi vor continua activitatea de informare a cetăţenilor privind respectarea cerinţelor igienico-sanitare şi de autoizolare.
  3. Inspectoratul de Poliţie Cahul (dl Andrei Sîrbu), Brigada nr. 3 Infanterie Motorizată „Dacia” (dl Vitalie Caraman), Compania de carabinieri cu dislocare în mun. Cahul, Direcţia regională „Sud” a IGC (dl Ion Costin) va continua verificarea, monitorizarea şi patrularea pe străzile municipiului Cahul, în vederea respectării de către cetăţeni a regimului de carantină.
  4. Direcţia Generală Finanţe, dl Constantin Hodenco, va identifica în mod de urgenţă, din bugetul raional Cahul, surse financiare pentru procurarea, în sumă de 210.000 lei, a serviciilor de testare preventivă a persoanelor care se află în prima linie în luptă cu coronavirus de tip nou Covid-19, şi anume medicii din cadrul Substaţiei de Asistenţă Medicală Urgentă Cahul, medicii din cadrul IMSP Spitalul Raional Cahul, medicii de familie din cadrul IMSP Centrele de Sănătate din raionul Cahul şi angajaţii Inspectoratului de Poliţie Cahul.
  5. Hotărârea Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul este obligatorie pentru conducătorii autorităţilor administraţiei publice locale de nivelul I şi II, precum şi pentru alte instituţii nominalizate.
  6. Controlul executării prezentei hotărâri se pune în seama vicepreşedintelui raionului Cahul, dl Vladimir Calmîc şi şefului Direcţiei Situaţii Excepţionale Cahul, dl Ion Caraja.

 

Vicepreşedintele raionului Cahul,
Vicepreşedintele Comisiei pentru                         
Situaţii Excepţionale a raionului Cahul                   Vladimir CALMÎC

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.