Home Noutăți Comisia Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință

Comisia Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat în ședință

0
0
1,413

La data de 26 martie 2021, președintele raionului Cahul, Dl Marcel Cenușa, a convocat Comisia Situații Excepționale a raionului Cahul. În cadrul ședinței au fost examinate mai multe chestiuni  privind situațiile create în unele localități din raion. Astfel, s-a examinat riscul de posibile inundații în localitățile Tartaul de Salcie și Lopățica pentru care s-a dispus efectuarea devizului de cheltuieli necesar pentru prevenirea situației. În acest sens, urmează să fie creat Grupul mixt pentru examinarea situației și elaborarea  devizului de cheltuieli necesare pentru efectuarea lucrărilor  de curățare a albiei rîului Salcia Mică, care traversează aceste localități.

        De asemenea, a fost examinată posibilitatea de a aloca surse financiare, în valoare de 258 mii lei, pentru lichidarea consecințelor în sănătate publică, și anume procurarea reagenților de laborator la investigațiile personalului medical și 100 mii lei pentru procurarea substanțelor dezinfectante pentru mâini.

O altă chestiune importantă examinată în cadrul ședinței este alocarea surselor financiare în valoare de 145 mii lei în scopul susținerii demarării de către Direcția Situații Excepționale mun. Cahul, în parteneriat cu Crucea Roșie din România, a proiectului transfrontalier „Abordare transfrontalieră integrată pentru o mai bună capacitate de prevenire, gestionare și reacție la situațiile de urgență”, care are o valoare totală de 241 mii euro. Chestiunile menționate urmează să fie examinate în cadrul ședinței Consiliului Raional Cahul.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.