Home Noutăți Forumul Raional al Tinerilor Antreprenori 2019, la a III-a ediție

Forumul Raional al Tinerilor Antreprenori 2019, la a III-a ediție

0
0
1,792

La 29 noiembrie 2019 la Cahul s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Forumului raional al tinerilor, cu genericul „Afaceri de succes administrate de tineri”. Evenimentul a fost organizat de Serviciul Tineret și Sport, Coniliul Raional Cahul, în colaborare cu A.O. „Perspectiva”, cu suportul financiar al Consiliului raional Cahul, Uniunii Europene și cofinanțat din resursele acordate de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul proiectului ,,Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.

Scopul forumului a fost de a împărtăşi bunele practici în administrarea unei afaceri pentru a contribui la dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor. Astfel, cei peste 80 de tineri, lideri de tineret, reprezentanți ai autorităților publice locale și alți aprticipanți cointeresați în a deveni antreprenori, au fost informați și li s-au prezentat exemple reale de succes de către tinerii antreprenori din raionul Cahul.

De asemenea, au fost prezentate participanților oportunitățile pentru tineri în inițierea și dezvoltarea unei afaceri, Primăria municipiului Cahul oferind informații despre programul de susținere a tinerilor antreprenori; Incubatorul de afaceri Cahul și JCI Moldova eveidențiind modalitățile de stimulare și motivație antreprenorială pentru tineri. Fondul de Inovații și Dezvoltare  Durabilă a prezentat o serie de proiecte inovaționale pentru afaceri: transfer de thnologii sau know how, și ODIMM – Programul START pentru tineri.

Despre bunele practici în antreprenoriat au prezentat: Mariana Pascal – Kids Academy, Cristian Voina – Pizza Metropolis, Igor Barbă – Pic Production, Alexandru Bîrlea – Burlacu Jiu Jitsu Academy by Bîrlea, Mihai Balan – TexiTeh, Blanaru Elena (Camera de Comerț și Industrie Cahul) – Turnul Vechi SRL, Mardari Oxana – (Camera de Comerț și Industrie Cahul) – Bomitox SRL.

În cadrul sesiunilor de întrebări și răpunsuri, participanții au avut posibilitatea de a înainta întrebările care îi preocupă, primind explicații, direcționări, încurajări pentru a-și pune în aplicație intențiile antreprenoriale.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.