Home Noutăți Forumul Național „Cahul4Culture”

Forumul Național „Cahul4Culture”

0
0
175

În perioada 2-3 iulie 2024, a avut loc prima ediție a Forumului Național „Cahul4Culture”, eveniment ce a reunit reprezentanți ai instituțiilor culturale, experți naționali și internaționali, oficiali guvernamentali și lideri ai comunității pentru a discuta și a împărtăși idei despre importanța politicilor culturale în promovarea valorilor europene.

Printre participanți s-au numărat dna Tatiana SEREDENCO, vicepreședintele raionului Cahul, dna Silvia ȘTIRBEȚ, primar al satului Văleni, dna Eugenia NEGRU-STOICA, manager OMD „Lunca Prutului”, dna Silvia STRELCIUC, consultant Clusterul turistic ”VIA Cahul”, și dna Elena BALAȚEL, reprezentant al Oficiului Național al Turismului al Republicii Moldova.

Evenimentul, organizat în cadrul Programului EU4CULTURE, a oferit o platformă de discuții despre importanța politicilor culturale în promovarea valorilor europene. În cadrul panelurilor de discuții, invitații din țară și de peste hotare au abordat subiecte legate de impactul culturii în dezvoltarea orașului Cahul și a întregii regiuni. De asemenea, au fost subliniate rolul politicilor culturale în identificarea, dezvoltarea și promovarea valorilor europene, agenda europeană a țării în context cultural, și cadrul legal și politicile europene și naționale în acest domeniu.

Un punct central al discuțiilor l-a constituit dezvoltarea turismului cultural în regiunea Cahul, prezentând exemple de bune practici ale capitalelor culturale europene. De asemenea, au fost analizate strategii de dezvoltare și promovare a turismului cultural, valorificarea resurselor locale și colaborarea interinstituțională pentru atragerea vizitatorilor și stimularea economiei locale.

Forumul „Cahul4Culture” a fost organizat de Primăria Municipiului Cahul, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Consiliul Raional Cahul și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, iar susținerea financiară a fost oferită de Uniunea Europeană, în cadrul proiectului „Cahul – Capitala Cultural-Creativă a Republicii Moldova”. Proiectul este implementat în cadrul inițiativei EU4Culture de către Goethe-Institut (lider de implementare), Institutul Francez Georgia, Dansk Kulturinstitut / Danish Cultural Institute și Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest).

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.