Home Noutăți Festivalul Învățării, la cea de-a II-a ediție la Cahul

Festivalul Învățării, la cea de-a II-a ediție la Cahul

0
17
3,024

La 17 octombrie 2018, seniori și seniorite laolaltă cu tinerii din localitățile raionului Cahul (c. Manta, c. Cucoara, c. Pelinei, s. Taraclia de Salcie, s. Roșu, s. Larga Nouă) s-au întrunit pentru a se bucura de rezultatele frumoase din cadrul proiectului „Educația Adulților începe cu Mine”, implementat de către AO AZI, cu suportul financiar al DVV International Moldova, descoperind astfel bucuria învățării de la egal la egal.

În mijlocul oricărui proces de învățare se află oamenii. A învăța cu plăcere, interactiv și plecînd de la experiență și nevoile lor, acestea reprezintă cheia dezvoltării personale și profesionale a tuturor participanților din cadrul proiectului.

Astfel, au fost împărtășite de însăși beneficiarii proiectului reușitele de descoperire și redescoperire pe care le-au testat direct în comunitatea în care locuiesc, găsind formulele cu impactul cel mai mare care au avut efecte de transformare a lor și a comunității lor. Este uimitor faptul că pe lîngă practicile diseminate, participanții au identificat alte provocări ale comunității lor, precum și soluții care să răspundă acestora prin proiecte viitoare și activități cu localnicii; au creat contexte participative pentru împărtășirea de metode, instrumente, practici și idei eficiente de învățare, bibliotecile și casele de cultură din comunități fiind spațiul unde s-au creat multe conexiuni între învățarea adulților și activități ale lor.

La eveniment au participat vicepreședintele raionului Cahul, Vladimir Calmîc, consilierul raional, Sergiu Rența, șeful Serviciului Tineret și Sport, Alexandru Popov, directorul executiv al AO AZI, Tatiana Seredenco, directorul bibliotecii „V.A. Urechia” din Galați, Ilie Zanfir, primari, directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă a raionului Cahul, Eugenia Sarsaman, localnici din satele raionului, reprezentanți ai bibliotecilor și caselor de cultură din raion, cât și parteneri- organizații ONG.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.