Home Noutăți Festivalul Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe” 2019, desfășurat la Giurgiulești

Festivalul Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe” 2019, desfășurat la Giurgiulești

0
0
2,578

Spiritul sărbătorilor de iarnă ne aduce nu numai frumusețea acestui anotimp, dar și un prilej de bucurie și emoții pentru fiecare. În cultura neamului nostru obiceiurile și datinile prezente la festivitățile de iarnă ocupă un loc deosebit.

La 20 decembrie 2019, satul Giurgiulești a găzduit un deosebit eveniment – Festivalul Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă, ediția 2019, cu genericul „Florile Dalbe”. Festivalul a fost organizat de Secția Cultură a Consiliului Raional Cahul și a înglobat cele mai frumoase datini și tradiții ale neamului – colinde, urături și alte obiceiuri autentice, care au dăinuit în timp și care urmează a fi transmise generațiilor viitoare.

Astfel, cetele de colindători, de la mic la mare, au încântat publicul prezent la festival prin prestația lor deosebită – costumele populare foarte frumoase alături de colindele interpretate cu măiestrie. Cu colinde alese au evoluat cete de colindători ai Liceului Teoretic „M.Sadoveanu” din localitatea gazdă, cete de copii din România și colective artistice din diferite localități ale raionului Cahul – „Colibășeanca” din s. Colibași, „Mocănașii” din s. Borceag, „Vatra Dorului” din s. Giurgiulești, artiști din satele Slobozia Mare, Cîșlița-Prut, Vadul lui Isac.

Participanții la festival au admirat cu plăcere acest superb festival, fiind plăcut surprinși de harul și frumusețea unei bogate expoziții a meșterilor populari din sudul Moldovei.

Evenimentul a reușit să reunească prieteni și oameni dragi care au împărtășit bucuria sărbătorilor de iarnă, astfel atingând scopul suprem de a readuce obiceiurile și valorile noastre strămoșești, a le promova și transmite mai departe, din generație în generație.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.