Home Noutăți Festivalul Regional ”Tîrgul meșterilor populari din zona Prutului de Jos”

Festivalul Regional ”Tîrgul meșterilor populari din zona Prutului de Jos”

0
0
2,720

La  8 octombrie 2017, s-a desfășurat Festivalul Regional ”Tîrgul meșterilor populari din zona Prutului de Jos” cu expoziție- vînzare a IE-lor, cămășilor naționale confecționate, eveniment organizat în cadrul proiectului ”Legenda IEI din Lunca Prutului” și care a vizat trei sate – Crihana Veche, Manta și Vadul lui Isac.

Deși toamna, cu zilele ploioase și friguroase, și-a intrat în drepturi, locuitorii din lunca Prutului s-au adunat la sărbătoarea IEI, în incinta Casei de Cultură din satul Crihana Veche. Aici au participat admiratori, iubitori ai tradițiilor, reprezentanții Consiliului Raional Cahul, primarii satelor din Lunca Prutului, ansambluri folclorice de copii și tineri, meșteri populari, tîrgul bucurîndu-se și de prezența unor meșteri populari de peste Prut, oaspeți din Bîrlad.

Participanții la festival au avut ocazia să intre în atmosfera satului de altădată, publicul numeros fiind încîntat de feeria acestei sărbători. Festivalul a reușit să reunească tradiții, arte și realități culturale ale regiunii. Meșterii populari iscusiți prezenți la festival și-au prezentat roadele muncii lor, respectiv obiecte tradiționale pe care continuă să le confecționeze prin tehnici vechi, contribuind astfel la educarea publicului, în special a celui tînăr, în spiritul cunoașterii, prețuirii și respectului pentru tradiții și bun gust. Iar prin faptul că ei transmit din generație în generație meșteșugurile populare, își merită numele de ”comori ale neamului” laolaltă cu diplomele care le-au fost înmînate.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.