Home Noutăți Festivalul obiceiurilor și tradițiilor de iarnă ”Florile Dalbe”, ediția 2023, partea II

Festivalul obiceiurilor și tradițiilor de iarnă ”Florile Dalbe”, ediția 2023, partea II

0
0
389

    Promovarea tradițiilor în ajunul sărbătorilor de iarnă a continuat și în acest sfârșit de săptămână, adunând, astfel, iubitorii de artă și folclor la festivalul obiceiurilor și tradițiilor de iarnă ”Florile Dalbe”, ediția 2023 (partea II), în cadrul campaniei naționale ”Hai acasă de Crăciun”, lansată de Guvernul Republicii Moldova.

    Acest eveniment organizat de către Consiliul raional Cahul, Secția Cultură s-a desfășurat în incinta caselor de cultură din satele Tartaul de Salcie și Găvănoasa și a reunit  cete de colindători și urători de toate vârstele, ansambluri folclorice ale comunităților din preajma satelor-gazdă, care au reînviat adevăratele tradiții ale iernii din localitățile noastre. Grupurile folclorice de adulți cu multă măiestrie, tact și dragoste au prezentat datinile de iarnă ale meleagului nostru ce le-au colecționat și păstrat ani la rând de la buni-străbuni. Micii colindători au demonstrat și ei că, deși au o vârstă fragedă, îndrumați de dascălii lor, știu să culeagă folclorul de la bunicii din satele noastre, păstrând cu sfințenie și promovând astfel tradițiile și obiceiurile autohtone.

    Festivalul a fost onorat de prezența autorităților publice locale de nivelul I și II, dlor Tatiana SEREDENCO, vicepreședinte raionul Cahul și Ecaterina COZMA, șef Secția Cultură, Consiliul raional Cahul și reprezentanții caselor de cultură din raion.

    Fiecare ediție a festivalului raional al obiceiurilor și tradițiilor de iarnă ”Florile Dalbe” ne face mândri de bogățiile spirituale ale datinilor strămoșești păstrate și promovate anual la Cahul!

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.