Home Noutăți Festivalul obiceiurilor și tradițiilor de iarnă ”Florile Dalbe”, ediția 2023, partea I

Festivalul obiceiurilor și tradițiilor de iarnă ”Florile Dalbe”, ediția 2023, partea I

0
0
518

    La 17 decembrie 2023, în incinta Palatelor de Cultură din comunele Manta și Cucoara, s-a desfășurat prima parte a Festivalului Raional de datini și obiceiuri tradiționale de iarnă ”Florile dalbe”, ediția 2023, organizat de Consiliul Raional Cahul în parteneriat cu primăriile din raion, în contextul campaniei naționale ”Hai acasă de Crăciun”.

    Organizatorii evenimentului au reușit să adune pe scenă toate colectivele artistice din Lunca Prutului de Jos și din Valea Halmagei, care au valorificat tradițiile și obiceiurile de iarnă moștenite din bătrâni. Astfel, au răsunat cele mai frumoase colinde, urături și semănături. Nu au lipsit nici expozițiile meșterilor populari cu minunatele lucrări manuale cu tematica sărbătorilor de iarnă.

    Evenimentul a fost onorat de prezența dlui Igor GROSU, Președintele Parlamentului, dlui Ion GROZA, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, autoritățile publice locale de nivelul I și II și reprezentanții caselor de cultură din raion.

    Duminică, 24 decembrie 2023, va continua festivalul ”Florile dalbe” în alte două locații – în localitățile Găvănoasa și Tartaul de Salcie, unde vor participa și demonstra datinile și obiceiurile de iarnă colective artistice ale comunităților din preajma satelor-gazdă.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.