Home Noutăți Festivalul de Teatru Francofon de la Cahul

Festivalul de Teatru Francofon de la Cahul

0
1
518

     La 25 martie 2023, în incinta Teatrului B.P. Hasdeu din Cahul, Asociația Junact, cu susținerea Consiliului Raional Cahul, a realizat o întâlnire interculturală româno-franceză, cu invitați din Cahul, Căușeni, Bălți, Brăila și Franța, în cadrul căreia au fost prezentate spectacole cu dans și muzică.

    Gazdele evenimentului au fost onorați de prezența dnei Tatiana SEREDENCO, vicepreședintele raionului Cahul, dnei Anca CORFU, consulul general al României la Cahul, dnei Pamella Vassilieff, oaspete valoros pentru istoria orașului, care își are rădăcinile la Cahul.

     Echipele de actori au montat mai multe piese compuse de profesorii de limbă franceză, Ala Antonov și Aurelia Emciuc, Rémi, voluntar din Franța, Guy Morant, Eugène Labiche.

    Elevii de la Palatul Copiilor, Cercul „Cultură și civilizație franceză”, au pus în scenă piesele „Les Marchands de Fessées” și „Marie” împreună cu profesoara de limbă franceză Ludmila Crăciun, iar grupa mică de actori a AO Junact din Cahul și copiii din cadrul Alianței Franceze Cahul au prezentat piesa «La maladie de Léandre» a cărei autor este Guy Morant și, respectiv, spectacolul «Les saisons» prezentat de Rodica Talchiu, profesoară de limbă franceză.

   La încheierea evenimentului, fiecărui copil și profesor le-au fost înmânate diplome de participare, ca semn de apreciere pentru inițiativa de solidaritate și pentru eforturile depuse în realizarea acestui festival.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.