Home Noutăți FabLab lansat și la Cahul

FabLab lansat și la Cahul

0
2
2,371

La 24 aprilie 2018, în incinta Bibliotecii pentru copii „Grigore Vieru” din municipiul Cahul, a fost inaugurat un nou Centru Inovativ cu implicarea tehnologiilor 3D – FabLab Cahul (atelierul de faricare digitală), în condițiile în care tehnologia informației s-a dovedit a avea un impact deosebit de rapid și profund asupra societății. Acest proeict a fost realizat datorită susținerii și parteneriatului dintre Consiliul Raional Cahul și Bibliotecă, prin programul Novateca, pentru dezvoltarea multilaterală a generației tinere.

La eveniment au participat vicepreședintele raionului Cahul, Vladimir Calmîc, directorul programului Novateca, Evan Tracz, directori de biblioteci din municipiu, raionul Cahul și din România, reprezentanții Secției Cultură a Consiliului Raional, reprezentanți ai Primăriei municipiului Cahul, utilizatori ai serviciilor bibliotecii, cetățeni.

FabLab Cahul este o platformă care încurajează inovația și comunitatea din Cahul, beneficiarii primari fiind utilizatorii bibliotecii, instituțiile de învățământ și organizațiile comunitare. Biblioteca, fiind deja spațiul în care utilizatorii vin și lucrează, FabLab Cahul vine ca o diversificare a serviciilor noi de bibliotecă prin spațiile dotate cu internet și calculatoare, cât și prin crearea atelierului tehnic dotat cu 5 echipamente (dispozitiv de tăiat cu laser, imprimantă 3D, dispozitiv de tăiat vinil, kituri de robotică, mașină de cusut cu funcție de brodat și unelte electronice), servicii ce permit realizarea ideilor inovative.

Raionul Cahul a fost selectat alături de Ungheni și Drochia pentru a deveni Centre Inovaționale Comunitare preconizate pentru a fi deschise publicului larg.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.