Home Noutăți Economic Expoziția națională “Fabricat în Moldova”

Expoziția națională “Fabricat în Moldova”

0
1
3,629

Peste 400 de companii autohtone şi mixte participă la cea de-a XVII-a ediţie a Expoziţiei „Fabricat în Moldova”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) în perioada 31 ianuarie – 4 februarie, la Centrul Internaţional Expoziţional „Moldexpo”, sub patronajul Guvernulu Republicii Moldova.

„Genericul principalei expoziţii din ţară în acest an este „Fabricat în Moldova – fabricat pentru tine”. Evenimentul a devenit o importantă platformă naţională pentru agenţii economici, care şi-au făcut un nume în business, precum şi pentru antreprenorii începători şi această tendinţă va fi menţinută”,

Ca şi în ediţiile anterioare, expoziția va găzdui un program de afaceri amplu, în cadrul căruia vor fi abordate subiecte actuale atât pentru consumatori, cât și pentru producători. În acest sens, vor fi organizate diverse concursuri, mese rotunde, prezentări de companii și produse, seminare, conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial-economice.

Consiliului Raional Cahul întru susţinerea şi promovarea producătorilor autohtoni a organizat şi participă în cadrul evenimentului menţionat cu un stand comun cu antreprenorii din raion.

Din cadrul localităţilor raionului participă producătorii: SA Fabrica de brînzeturi din Cahul”, director Liudmila Noviţchi –  fabricarea produselor lactate;  fabrica de panificaţie SA”Cahul Pan”, director Ivan Cuşpita – fabricarea produselor de piîne şi panificaţie;  SRL „Savitera” s.Bulacu, director Dumitru Sîrf-  uscarea fructelor (prune, mere, dovleac, stafide);  SRL „Hancost Prim” conducător Haralampie Balteanu- fabricarea şerbeţelelor umede;  SRL”Stîna Baciului” conducător Tudor Nicu- producerea mezelurilor din carne de oi;  mesterii populari: Cojan Constantin, s.Colibaşi – confecţionarea articolelor din piele; Vlagu Alexandru, s.Alexanderfeld – sculpture din lemn şi  Dumitru Zaporojan, sSlobozia Mare- prelucrarea pielei şi confecţionarea încălţămintei din piele.

Administraţia raionului Cahul aduce mulţumiri tuturor participanţilor din raionul Cahul la expoziţia natională “Fabricat în Moldova”  şi urează succese noi în activitatea pe care o desfăşoară.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.