Home Noutăți Evoluția Proiectului de construcție a locuințelor sociale din raionul Cahul

Evoluția Proiectului de construcție a locuințelor sociale din raionul Cahul

0
0
2,534

      Comisia de examinare la terminarea lucrărilor a Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile  socialmente vulnerabile din raionul Cahul, a efectuat o vizită de monitorizare în teritoriu, la care au participat și Președintele raionului  Cahul, Dl Marcel CENUȘA.

      Aceasta a examinat volumul și calitatea lucrărilor de reconstrucție efectuate la renovarea căminului cu 4 nivele de pe str. Dunării, 34 (actualmente str. Nouă, 1) și replanificarea lui în bloc locativ cu 32 apartamente, inclusiv: 6 apartamente cu 3 camere, 10 apartamente cu 2 camere și 16 apartamente cu 1 cameră.

      Prin urmare, până în prezent au fost realizate lucrări privind consolidarea zidăriei degradate, demolarea completă a pereților despărțitori și executarea pereților noi. Conform planului de sistematizare a încăperilor, s-a construit acoperișul șarpant, au fost montate rețelele inginerești, realizate lucrările de instalare a tâmplăriei și a  pardoselilor noi. Au fost îndeplinite lucrările de finisare în interiorul clădirii și lucrările de finisare a fațadei, termoizolarea pereților, precum și amenajarea teritoriului.

      Pentru recepția finală a clădirii, în termen de 30 zile, urmează să fie efectuate lucrări de înverzire a teritoriului și amenajare a terenului de joacă pentru copii.

      Costul estimativ al proiectului este de 920 729 Euro dintre care, au fost atrași sub formă de împrumut de la Credit Europe Bank 580 841 Euro și din bugetul consiliului raional s-au alocat 339 888 Euro.

      În urma implementării acestui proiect, 32 de familii vor beneficia de locuințe în regim social (în locațiune).

      Scopul proiectului este asigurarea cu locuinţă a persoanelor social-economic vulnerabile și cu dizabilităţi, inclusiv a tinerilor familii și a  tinerilor specialişti din instituțiile bugetare sau care activează în sfera serviciilor publice din raionul Cahul, aflate în prezent în imposibilitatea de a accesa condiții satisfăcătoare de locuit.

      Vă reamintim, că pentru obținerea locuințelor sociale, puteți depune dosarele pe adresa: mun. Cahul, str. Ștefan cel Mare, nr.110, et. II, bir. 10, până la 15 octombrie 2020. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la tel. 0(299)81-792.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.