La data de 15 iulie 2022, în Republica Moldova, a avut  loc un eveniment sportiv internațional tradițional „Peace Run” – Alergarea pentru pace.

        Această ștafetă globală promovează și consolidează prietenia și înțelegerea între oameni și țări prin intermediul unei torțe aprinse,care se transmite din mână în mână. În țara noastră Peace Run se organizează începând cu anul 1991.

       Genericul Peace Run 2022 este „Dunărea-râu al păcii”. În cadrul acțiuni s-a  alergat de-a lungul acestui important fluviu de pe Continentul European, pe o distanță de 3000 km, prin toate cele 10 țări pe care le traversează: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina.

 În țara noastră ștafeta a ajuns pe data de 15 iulie.  Pe traseul Giugiulești – Cahul echipa internațională de alergători a făcut scurte opriri pentru a transmite o torță aprinsă în 6 localități: Giurgiulești, Cîșlița-Prut, Slobozia Mare, Colibași, Vadul lui Isac și Crihana Veche. Sportivii au fost întâmpinați de primari și locuitori cu bucurie.

În final, alergătorii s-au deplasat în direcția municipiului Cahul, unde a avut loc ceremonia de transmitere a torței aprinse locuitorilor Republicii Moldova.

Președintele raionului Cahul, Nicolae Dunas și primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandeș în mesajul de deschidere a evenimentului,  au exprimat cuvinte profunde de solidaritate cu Peace Run și au afirmat că de unitate mondială și pace mondială este nevoie acum mai mult ca niciodată.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.